Centru Avansat de
Cercetare-Dezvoltare în
Medicină Experimentală
"Prof. Ostin C. Mungiu"

Creăm cunoștințe într-un mediu academic înfloritor

Promovăm progresul în domeniul sănătății umane

Formăm următoarea generație de cercetători în domeniul științelor vieții

DESPRE NOI

CEMEX. Soluții Infinite.

Centrul nostru se bazează pe mai mult de 40 de ani de experiență în domeniul științelor biomedicale fundamentale și aplicate, al farmacologiei și al cercetării durerii.

CEMEX este un departament integrat de cercetare și dezvoltare al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, care oferă o varietate de servicii pentru numeroase sectoare, inclusiv pentru îngrijirea sănătății umane sau animale, farmaceutică sau biotehnologie.

0
mp de spațiu pentru laboratoare
0
capacitate animale mici
0
laboratoare
+ 0
proiecte de cercetare
+ 0
lucrări publicate

Servicii

Oferim servicii preclinice personalizate în funcție de nevoile tale.

Portofoliul nostru extins de modele unice de boli ale șoarecilor, împreună cu expertiza îndelungată în testarea preclinică, procedurile  standardizate, precum și consultanța științifică orientată către client și serviciile pe care le oferim, constituie avantajul nostru competitiv de neegalat.

TEHNOLOGIE & INFRASTRUCTURĂ

Infrastructura noastră de ultimă generație ce se întinde pe o suprafață de 2.000 mp este alcătuită pentru a aborda cele mai dificile proiecte de cercetare și dezvoltare fundamentală și preclinică, în timp ce procedurile noastre de management, de control al calității și etice sunt conforme cu standardele UE pentru cercetarea pe animale și cu ISO 9001.

CEMEX găzduiește următoarele facilități principale:

De ce noi

Resursele noastre includ o echipă de oameni de știință și tehnicieni cu înaltă calificare și experiență, care își desfășoară activitatea în unitatea noastră de cercetare pentru animale SPF și în laboratorul de ultimă generație.

Poziția noastră de lider în domeniul testelor preclinice este, de asemenea, susținută de programul nostru activ de cercetare și dezvoltare care vizează dezvoltarea și caracterizarea unor noi modele de boli umane pe animale.

Serviciile noastre preclinice combină cercetarea de vârf cu tehnologiile de ultimă generație.

PARTNERI & COMUNITATE

Împreună cu partenerii noștri, atât din sectorul public, cât și din cel privat (universități, institute de cercetare, spitale, institute publice de sănătate, start-up-uri biotehnologice, companii farmaceutice și alte organizații de cercetare clinică), CEMEX a dezvoltat cu succes proiecte complexe.

BioROne, prima inițiativă comună de biotehnologie din N-E României, fondată în 2011, certificată de ESCA în 2016 cu medalia de bronz pentru managementul calității, clusterul include 17 membri (2 spitale clinice, 3 universități, 4 institute: oncologie, medicină legală, chimie macromoleculară și fizică tehnică, 2 departamente de sănătate publică, 5 IMM-uri și o companie mare). Rolul clusterului este de a contribui cu un set diferit de competențe și experiențe, de la cercetare și educație la producție, marketing și legislație, pentru a aduce cu succes pe piață produse și servicii noi, inovatoare în domeniul de interes.

Testimoniale

CONTACTEAZĂ-NE

Să vorbim despre
proiecte noi

Credem că cercetarea este cheia prevenirii și vindecării.

De aceea, căutăm mereu să consolidăm colaborarea cu alte grupuri și cu sistemul de sănătate.

Ia legătura cu noi