Despre noi

CEMEX. Soluții infinite.

CEMEX se bazează pe mai mult de 40 de ani de expertiză în domeniul științelor biomedicale fundamentale și aplicate, al farmacologiei și al cercetării durerii. 

TIMELINE

1978 – Laboratorul Central de Enzimologie și Farmacologie Biochimică (fondat de Prof. Ostin C. Mungiu)

1986 – Laboratorul Central pentru Testare a Medicamentului

2001 – Centrul pentru Studiul și Terapia Durerii

2005 – Centru de Excelență pentru Cercetare Fiziofarmacologică Celulară și Integrativă

2006 – Platforma pentru Formare și Cercetare Interdisciplinară

2016 – CEMEX

Complet renovat și modernizat în 2016 în cadrul unui proiect în valoare de 10 milioane de dolari cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională 2007-2013 Axa prioritară 2, CEMEX a devenit cel mai avansat centru de cercetare și dezvoltare preclinică din România

CEMEX este acum un departament integrat de cercetare și dezvoltare al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, oferind o varietate de servicii pentru numeroase sectoare, inclusiv sănătate umană sau animală, farmaceutică sau biotehnologie.

Infrastructura noastră de ultimă generație și echipa noastră de înaltă calificare și pasiune permit diverse studii in-vitro, in-vivo și ex-vivo, în conformitate cu cerințele impuse de reglementările internaționale, pentru investigarea de noi metode de diagnosticare și terapeutice ori noi medicamente în toate fazele de dezvoltare preclinică.

Viziunea noastră

Să fim în prima linie a creării de cunoștințe pentru progresul sănătății umane.

Misiunea noastră

Să creăm cunoștințe într-un mediu academic înfloritor și să promovăm progresul sănătății umane, formând în același timp următoarea generație de cercetători în domeniul științelor vieții.

Valorile noastre

Resurse

Tur Virtual

Galerie